Růžičková kapusta s bílou omáčkou

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  • 2
    Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.
  • 3
    Kapustu podáváme k bramborám vařeným ve slupce anebo k vařeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.