Růžičková kapusta s bílou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 600gramůKapusta růžičková
- 1šálekMléko polotučné
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- 2Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.
- 3Kapustu podáváme k bramborám vařeným ve slupce anebo k vařeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.