Růžičková kapusta s jablky
40 min.
Ingredience
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
- 400gramůKapusta růžičková
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté kapustičky křížem nakrojíme v košťálu a v osolené vodě je uvaříme téměř do měkka.
- 2Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na osminky, které ještě podélně rozkrojíme a zakapeme citronovou šťávou.
- 3V pánvi rozškvaříme plátky slaniny, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mírně ji osmahneme. Tuk slijeme, přidáme připravená jablka a za občasného promíchání je opečeme do měkka. Dále přidáme uvařené a okapané kapusty, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř. Vše zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut.
- 4Kapustičky s jablky podáváme horké jako přílohu k drůbeži nebo k rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.