Růžičková kapusta s mákem a citronem
20 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta růžičková
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžičkyMák mletý
- 40mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 mg
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu nakrájíme na drobno. Smícháme ji s citronovou šťávou. Necháme přes noc odležet.
- 2Máslo s olejem rozehřejeme a opékáme na něm kapustu asi 2 minuty. Přidáme sůl, utřený česnek, strouhanou citronovou kůru a mák. Ještě 2 minuty opékáme.
- 3Vlijeme vývar a ještě minutu povaříme.
- 4Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.