Růžičková kapusta s pomerančovou příchutí
23 min.
Ingredience
- 450gramůKapusta růžičková
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1kusPomeranče
- 1lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kapustičky na dolním konci nařízneme a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Povaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat. Potom kapustičky rozkrojíme na poloviny. Ve velké pánvi zpěníme máslo, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku a za stálého míchání ji orestujeme dozlatova. Vsypeme kapustičky a restujeme, dokud nezměknou. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu. Restujeme ještě 2 minuty, aby se tekutina svařila na polovinu. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Ihned podáváme jako přílohu k pečenému krůtímu a vepřovému masu nebo k šunce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.