Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta růžičková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceMajonéza
- 1decilitrVývar z hovězích kostí
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a dusíme doměkka.
- 2Kyselou smetanu promícháme s citronovou šťávou, pepřem, solí, paprikou a majonézou. Omáčku ohříváme na mírném ohni za stálého míchání, ale nevaříme.
- 3Měkkou kapustu ocedíme, urovnáme na talířky, přelijeme omáčkou a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.