Růžičková kapusta zapečená
35 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 600gramůKapusta růžičková
- 0,5šálekStrouhanka
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
51 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
312 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme okapat.
- 2Do vymaštěné zapékací mísy vložíme rozebranou kapustu, pokropíme máslem, zakapeme smetanou a povrch posypeme nasucho opraženou strouhankou.
- 3Nakonec poklademe kousky másla a dáme na 15 minut péci.
- 4Podáváme s brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.