Růžový a zelený salát
30 min.
Ingredience
- 225gramůTěstoviny Farfalle
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceBazalka
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 15mililitrůMajonéza
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusAvokádo
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle postupu na obalu.
- 2Mezitím smícháme v misce citrónovou šťávu s chilli papričkou, kterou zbavíme zrníček a nakrájíme na drobné kousky. Přidáme polovinu nakrájené čerstvé bazalky a koriandru. Dochutíme solí a pepřem. Pokapeme olejem a přimícháme majonézu. Šleháme do stavu husté směsi. Přimícháme oloupané vařené krevety.
- 3Uvařené těstoviny necháme okapat a oschnout.
- 4Rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokádo. Dužinu nakrájíme na kostičky. Nakrájené avokádo smícháme s těstovinami, dresingem a krevetami. Ochutnáme a popřípadě dochutíme. Můžeme servírovat posypané zbývající bazalkou a koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.