Ryba po kantonsku
0 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 1lžíceZázvor celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej sezamový
- 3lžíceZázvor mletý
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1kilogramTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybu po obou stranách šikmo nařízneme, naložíme jí do směsi rýžového vína, sojové omáčky, jemně pokrájeného zázvoru
- 2a sezamového oleje. Zakryté necháme v chladu marinovat nejméně 10 minut.
- 3Přendáme i s marinádou na tepluvzdorný talíř, mřížku nebo do bambusového pařáku a postavíme na hrnec s mírně vroucí vodou.
- 4Dobře přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
- 5Přendáme na talíř, posypeme jemně nakrájenou, jarní cibulkou, strouhaným zázvorem a pepřem.
- 6Rozpálíme arašídový olej a přelijeme přes rybu a oblohu tak, aby kůže byla křupavá. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.