Ryba po kantonsku

0 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu po obou stranách šikmo nařízneme, naložíme jí do směsi rýžového vína, sojové omáčky, jemně pokrájeného zázvoru
  • 2
    a sezamového oleje. Zakryté necháme v chladu marinovat nejméně 10 minut.
  • 3
    Přendáme i s marinádou na tepluvzdorný talíř, mřížku nebo do bambusového pařáku a postavíme na hrnec s mírně vroucí vodou.
  • 4
    Dobře přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
  • 5
    Přendáme na talíř, posypeme jemně nakrájenou, jarní cibulkou, strouhaným zázvorem a pepřem.
  • 6
    Rozpálíme arašídový olej a přelijeme přes rybu a oblohu tak, aby kůže byla křupavá. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.