Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky
65 min.
Ingredience
- 1kilogramPlatýz - filety
- 1hrnekOřechy Kešu
- 2kusyŠalotka
- 1kusZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceKrevetová pasta
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceOmáčka datlová
- 2kusyLimetka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceKečup
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
51 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rybu zbavíme šupin a očistíme. Ostrým nožem uděláme po obou stranách tři nebo čtyři zářezy.
- 2V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu kešu oříšky, najemno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek. Přidáme olej, krevetovou pastu a dochutíme cukrem a solí. Promícháme, přidáme datlovou omáčku, limetkovou šťávu a kečup. Vzniklou směsí potřeme rybu po obou stranách a necháme cca 8 hodin odpočinout v lednici.
- 3Před pečením rybu důkladně zabalíme do hliníkové fólie, vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme cca 30-35min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.