Ryba se zeleninou a výhonky na víně
50 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 2plátkyZázvor celý
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 60gramůBambusové výhonky
- 2kusyRajčata
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusMrkev kořen
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1kilogramOkoun říční
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Okouna vykucháme, očistíme a osušíme. Česnek nakrájíme na plátky, cibulky na hrubo, papriky a mrkve na nudličky, výhonky a rajčata na plátky. Do ryby na bocích uděláme několik zářezů, vetřeme do nich sůl.
- 2Na wok pánvi na 80 ml oleje opékáme rybu asi čtyři minuty z každé strany doměkka. Poté je přendáme a pánev vytřeme. Nalijeme do ní zbytek oleje, přidáme zázvor, česnek, cibulky a až se rozvoní, vložíme zbytek zeleniny, trochu soli a mícháme směs tři minuty. Nakonec přidáme i zbytek přísad a po třech minutách podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.