Ryba v omáčce teriyaki

82 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
349 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.
  • 2
    Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.
  • 3
    Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.
  • 4
    Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.
  • 5
    Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.
  • 6
    Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.