Ryba v omáčce teriyaki
82 min.
Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžičkySezam - semena
- 8gramůŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
349 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.
- 2Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.
- 3Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.
- 4Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.
- 5Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.
- 6Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.