Ryba v ostré sečuánské omáčce
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 5lžicOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceFazolová omáčka s chilli
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžíceOcet rýžový
- 1,25decilitryVoda pitná
- 1lžíceKukuřičná pasta
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
591 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kapra a necháme okapat. Uděláme šikmo po obou stranách několik hlubokých zářezů, potřeme kapra po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dáme na mísu, přikryjeme a necháme marinovat v lednici 15 minut.
- 2Rozehřejeme olej ve woku a poté osmahneme kapra po obou stranách do zlatohněda.
- 3Z woku odlijeme olej až na 1 lžíci, kapra přesuneme na jednu stranu woku a přidáme rozetřený česnek, pokrájené jarní cibulky - bílou část, fazolovou omáčku s chilli, zázvor, cukr, rajčatový protlak, vodu a vinný ocet. Směs přivedeme k varu a necháme kapra v omáčce obalit. Povaříme 5 minut a rybu jednou obrátíme. Přidáme zelenou část jarních cibulek a vmícháme kukuřičnou pastu, aby omáčka zhoustla.
- 4Hotový pokrm zastříkneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.