Ryba v ostré sečuánské omáčce

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
591 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme kapra a necháme okapat. Uděláme šikmo po obou stranách několik hlubokých zářezů, potřeme kapra po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dáme na mísu, přikryjeme a necháme marinovat v lednici 15 minut.
  • 2
    Rozehřejeme olej ve woku a poté osmahneme kapra po obou stranách do zlatohněda.
  • 3
    Z woku odlijeme olej až na 1 lžíci, kapra přesuneme na jednu stranu woku a přidáme rozetřený česnek, pokrájené jarní cibulky - bílou část, fazolovou omáčku s chilli, zázvor, cukr, rajčatový protlak, vodu a vinný ocet. Směs přivedeme k varu a necháme kapra v omáčce obalit. Povaříme 5 minut a rybu jednou obrátíme. Přidáme zelenou část jarních cibulek a vmícháme kukuřičnou pastu, aby omáčka zhoustla.
  • 4
    Hotový pokrm zastříkneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.