Ryba v těstíčku z piva s koprovou omáčkou
21 min.
Ingredience
- 2lžičkyCitronová kůra
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 180mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150gramůTreska aljašská
- 1litrOlej olivový
- 1lžíceKukuřičná krupice T 600
- 100mililitrůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2557 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
269 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
228 mg
Postup přípravy
- 1Kopr omyjeme, nasekáme na jemné kousky, majonézu smícháme s koprem, citronovou kůrou a šťávou, osolíme, opepříme. Pivo rozšleháme s moukou na řídké těsto. Kousky ryby poprášíme kukuřičnou moučkou, poté obalíme v těstě, přebytky těsta necháme okapat.
- 2Obalenou rybu ihned osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Porce ryby servírujeme s koprovou omáčkou, kterou jsme připravili z majonézy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.