Rybářská květáková polévka
60 min.

Ingredience
- 40gramůCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůFilé rybí
- 20gramůOlej rostlinný
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůKvěták
- 1hrnekMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné růžičky květáku uvaříme doměkka v osolené vodě. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na větší kostky nakrájené rybí filé, okořeníme mletým kmínem a trochou strouhaného muškátového oříšku.
- 2Podlijeme vodou, ve které jsme vařili květák, a vše krátce podusíme, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, povaříme a nakonec přidáme rozkvedlané vejce v mléce.
- 3Do hotové polévky dáme růžičky květáku, ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.