Rybí curry se zelenými fazolkami
30 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůOkouník mořský
- 400mililitrůMléko kokosové
- 1lžíceCurry omáčka
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkyCukr třtinový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 4kusyKafirové listy
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky cca 4 cm velké. Ve vroucí, osolené vodě je blanšírujeme cca 4 minuty. Poté prudce zchladíme a necháme okapat na sítu.
- 2Rybí filé omyjeme, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na tenké proužky. Limetkové listy opláchneme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na jemné nudličky.
- 3Jeden šálek kokosového mléka bez tučných usazenin (ty odložíme) ohřejeme. Přidáme curry pastu a na mírném ohni, za stálého míchání, cca 2 minuty povaříme. Zbytek kokosového mléka smícháme s vývarem, limetkovými listy, fazolkami, rybí omáčkou a cukrem a vaříme další 2 minuty. Do omáčky vložíme rybu, zakryjeme a vaříme ještě 3-4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Odložený kokosový tuk rozmícháme dohladka a dáme navrch.
- 4Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem limetkových listů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.