Rybí curry se zelenými fazolkami

30 min.
Indie

Ingredience

    • 300gramůFazolové lusky zelené
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 600gramůOkouník mořský
    • 400mililitrůMléko kokosové
    • 1lžíceCurry omáčka
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 2lžičkyCukr třtinový
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 4kusyKafirové listy
    • 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky cca 4 cm velké. Ve vroucí, osolené vodě je blanšírujeme cca 4 minuty. Poté prudce zchladíme a necháme okapat na sítu.
  • 2
    Rybí filé omyjeme, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na tenké proužky. Limetkové listy opláchneme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na jemné nudličky.
  • 3
    Jeden šálek kokosového mléka bez tučných usazenin (ty odložíme) ohřejeme. Přidáme curry pastu a na mírném ohni, za stálého míchání, cca 2 minuty povaříme. Zbytek kokosového mléka smícháme s vývarem, limetkovými listy, fazolkami, rybí omáčkou a cukrem a vaříme další 2 minuty. Do omáčky vložíme rybu, zakryjeme a vaříme ještě 3-4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Odložený kokosový tuk rozmícháme dohladka a dáme navrch.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem limetkových listů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.