Rybí filé na červeném víně
30 min.
Ingredience
- 700gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVíno červené
- 100gramůRajčata
- 5gramůTymián čerstvý
- 130gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oprané, na stejné porce nakrájené rybí filé osolíme, opepříme, v pánvi na 80 másla opečeme do měkka a necháme stranou. Udržujeme teplé.
- 2Do vypečeného másla vložíme na malé kousky nakrájený celer a mrkev. Posypeme moukou, zapražíme, poté zalijeme vínem, vložíme rajčata, tymián, dochutíme zbylým pepřem a solí. Dusíme do měkka a do mírného zahuštění omáčky. Před dokončením dušení vložíme do omáčky zbylé máslo, dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Opečené a teplé rybí filé pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.