Rybí filé na červeném víně

30 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oprané, na stejné porce nakrájené rybí filé osolíme, opepříme, v pánvi na 80 másla opečeme do měkka a necháme stranou. Udržujeme teplé.
  • 2
    Do vypečeného másla vložíme na malé kousky nakrájený celer a mrkev. Posypeme moukou, zapražíme, poté zalijeme vínem, vložíme rajčata, tymián, dochutíme zbylým pepřem a solí. Dusíme do měkka a do mírného zahuštění omáčky. Před dokončením dušení vložíme do omáčky zbylé máslo, dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Opečené a teplé rybí filé pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.