Rybí filé na lasturách
60 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžičkaCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSardelové řezy
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
222 mg
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Jakmile je kaše hotová, odstavíme ji z ohně, přidáme vykostěnou a utřenou sardel, muškátový květ, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu.
- 2Máslem vytřeme lastury, směs do nich navaršíme, posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapečeme.
- 3Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí s dílky citrónu a toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.