Rybí filé s ďábelskou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOcet vinný
- 100mililitrůVíno bílé
- 600gramůBrambory vařené
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
43 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách prudce opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, ocet a vodu, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, kde dusíme asi 12 minut.
- 2Hotové filé opatrně vyjmeme a uchováme v teple.
- 3Lžičku hladké mouky smícháme s máslem a vzniklým moučným máslem zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, dochutíme chilli kořením a případně přisolíme.
- 4Na talíře klademe porce pečeného filé přelité omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.