Rybí filé s pikantní omáčkou
55 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 0,25litrMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 750gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci másla opečeme po obou stranách osolené file a pokapané octem.
- 2V jiném kastrole zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme po trochách mlékem, vymícháme do hladka a necháme povařit 10 - 15 minut. Jakmile je hotová, přecedíme ji na opečenou rybu a pokrm necháme ještě 15 minut na teple. Již však nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.