Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3775 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
378 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme kořením na ryby a solí.
  • 2
    Zázvor, cibuli, pórek a stroužky česneku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na malé tenké hranolky. Ve větším rendlíku si rozehřejeme olej, na něm si zpěníme cibuli s pórkem a česnekem, pak přidáme zázvor, šunku a vše společně smažíme za stálého míchání téměř dozlatova. Zeleninu se šunkou polijeme bílým vínem, dochutíme chilli, solí a sójovou omáčku. Promícháme a vaříme 1-2 minuty, podle chuti přidáme cukr, když se rozpustí, vše posypeme kukuřičným škrobem (Maizenou) promícháme a vaříme další1-2 minuty.
  • 3
    Omáčka se zeleninou by měla mít mírně pikantní, štiplavou, sladkokyselou chuť. Rendlík s omáčkou zakryjeme poklicí a omáčku uchováme teplou.
  • 4
    Rybí filé obalíme v hladké mouce. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
  • 5
    Na talíře položíme porce rybího filé, přelijeme ho z části hustou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.