Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku
45 min.
Ingredience
- Omáčka
- 100lžicOlej slunečnicový
- 2lžíceZázvor celý
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 3stroužkyČesnek
- 150mililitrůVíno bílé
- 2špetkySůl
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůŠunka lázeňská
- Smažené filé
- 1lžičkaKoření na ryby
- 4špetkySůl mořská
- 400gramůFilé rybí
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3775 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
378 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme kořením na ryby a solí.
- 2Zázvor, cibuli, pórek a stroužky česneku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na malé tenké hranolky. Ve větším rendlíku si rozehřejeme olej, na něm si zpěníme cibuli s pórkem a česnekem, pak přidáme zázvor, šunku a vše společně smažíme za stálého míchání téměř dozlatova. Zeleninu se šunkou polijeme bílým vínem, dochutíme chilli, solí a sójovou omáčku. Promícháme a vaříme 1-2 minuty, podle chuti přidáme cukr, když se rozpustí, vše posypeme kukuřičným škrobem (Maizenou) promícháme a vaříme další1-2 minuty.
- 3Omáčka se zeleninou by měla mít mírně pikantní, štiplavou, sladkokyselou chuť. Rendlík s omáčkou zakryjeme poklicí a omáčku uchováme teplou.
- 4Rybí filé obalíme v hladké mouce. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
- 5Na talíře položíme porce rybího filé, přelijeme ho z části hustou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.