Rybí filé se žampiony a jablky
40 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Potom filé osolíme, opepříme a osmahneme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky.
- 2Porce urovnáme do máslem vymazané zapékací formy, poklademe plátky očištěných žampionů a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Měkké filé vyjmeme a do šťávy vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na plátky nakrájená jablka. Osolíme a lehce podusíme.
- 4Porce filé upravíme na talíře a obložíme směsí jablek, žampionů, slaniny a cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.