Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky
20 min.
Ingredience
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 120mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůChipsy bramborové solené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
332 mg
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřícím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, v kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.
- 2Filé podáváme s bramborovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.