Rybí filé v zeleninové směsi
24 min.
Ingredience
- 250gramůTreska aljašská
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPórek
- 300gramůMrkev kořen
- 4kusyŽampion zahradní
- 10mililitrůOlej sójový
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 0,5kusKedlubna
- 0,5lžičkaČesnek sušený
- 0,5lžičkaRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaPepř červený celý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme dva malé pórky, mrkev, kedlubnu a nakrájíme na jemné špalíky. Žampiony pokrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej v hrnci a zeleninu a žampiony na něm orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a výrazně dochutíme solí a česnekem.
- 2Očistíme rybu, osolíme a pokapeme ji citronovou šťávou. Rybu rozdělíme na rovnoměrné kousky a maximálně 4 minuty vaříme na lehce vařícím zeleninovém základu.
- 3Natrháme rozmarýn a posypeme jím dva talíře, na ně vložíme rybu v zeleninovém těstíčku a zasypeme nahrubo namletým červeným pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.