Rybí karbanátky s mangem
70 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusChilli paprička
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 20mililitrůLimetka
- 30gramůZázvor celý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 400gramůMango
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOcet malinový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2krajíceChléb toastový
- 1kusVejce slepičí
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Toastový chléb nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme smetanou. Chilli papričku zbavíme semínek a na jemno ji nasekáme. Koriandr nasekáme nahrubo, zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Filety nakrájíme na kostičky a rozdrtíme v kuchyňském robotu. Přidáme toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor. Promícháme, vytvarujeme osm karbanátků, které dáme na 30 minut do chladničky. V mezičase oloupeme mango, dužninu uvolníme od pecky a nakrájíme na plátky.
- 2V pánví rozehřejeme olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékáme. Mango opečeme na zbývajícím másle na druhé pánví, ochutíme červeným pepřem a octem a rozložíme na talíře, na něj položíme rybí karbanátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.