Rybí mísa
20 min.
Ingredience
- 300gramůPražma
- 300gramůFilety z tresky tmavé
- 200gramůOkoun - filety
- 300gramůFilé z mořského jazyka
- 5gramůSůl
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůMáslo bylinkové
- 400mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceMartini bianco
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
465 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vymažeme zapékací misku bylinkovým máslem.
- 2Kousky ryb poskládáme na pekáč a podlijeme vínem. Přikryté pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 15 minut.
- 3V hrnci rozpustíme máslo a přimícháme do něj mouku. Podlijeme octem a martinim. Smetanu do směsi zašleháme. Okořeníme citronovou šťávou,
- 4sojovou omáčkou a pepřem.
- 5Kopr opereme, dáme stranou část určenou ke ozdobení a zbytek posekáme přimícháme do smetanové omáčky. Vyjmeme ryby z trouby a rozdělíme na předehřátou mísu. Přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.