Rybí mísa

20 min.
Itálie

Ingredience

    • 300gramůPražma
    • 300gramůFilety z tresky tmavé
    • 200gramůOkoun - filety
    • 300gramůFilé z mořského jazyka
    • 5gramůSůl
    • 50mililitrůCitronová šťáva
    • 10gramůMáslo bylinkové
    • 400mililitrůVíno bílé
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceOcet vinný
    • 1lžíceMartini bianco
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 10mililitrůOmáčka sójová
    • 5gramůPepř černý mletý
    • 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
465 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vymažeme zapékací misku bylinkovým máslem.
  • 2
    Kousky ryb poskládáme na pekáč a podlijeme vínem. Přikryté pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 15 minut.
  • 3
    V hrnci rozpustíme máslo a přimícháme do něj mouku. Podlijeme octem a martinim. Smetanu do směsi zašleháme. Okořeníme citronovou šťávou,
  • 4
    sojovou omáčkou a pepřem.
  • 5
    Kopr opereme, dáme stranou část určenou ke ozdobení a zbytek posekáme přimícháme do smetanové omáčky. Vyjmeme ryby z trouby a rozdělíme na předehřátou mísu. Přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.