Rybí pánev se smetanou
50 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 250gramůTěstoviny Farfalle
- 60gramůPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 400gramůRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůVývar rybí
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme je na kostičky o straně asi tak 3 cm. Těstoviny uvaříme podle návodu „al dente". Z paprik odstraníme semínka a bílé vnitřní části a nakrájíme je na malé kostičky. Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme, nakrájíme je na kostičky a poprášíme bylinkami. V pánví zahřejeme olej, postupně na něm opečeme kostičky ryb obalené v hladké mouce, opečené kousky uchováváme v přikryté míse. Po opečení všech kousků ryb vylijeme olej, pánev vytřeme papírovou utěrkou a do pánve nalijeme nový olej. Nejprve za stálého míchání opékáme papriku a chilli papričku asi 3 minuty, potom přidáme kousky rajčat a další asi 2 minuty osmahneme. Nyní zeleninu osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a smetanou. Ochutíme mletým chilli podle toho, jak pikantní omáčku chceme, přidáme i 1-2 lžičky rajského protlaku. Přidáme těstoviny, promícháme a krátce prohřejeme. Nahoru položíme opečené kousky ryby a již nepromícháváme, jinak by ztratily svou křupavost.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.