Rybí pěna z tuňáka
15 min.
Ingredience
- 600gramůTuňák v oleji
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 5gramůBazalka
- 1kusKapie
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusRajčata
- 40gramůSalát hlávkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
513 mg
Cukr
805 mg
Postup přípravy
- 1Konzervu otevřeme a vyklopíme z ní tuňáka do misky. Vidličkou ho rozmačkáme, přidáme sýr, vejce, a ušleháme na pěnu. Podle chuti osolíme, opepříme, a dochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vložíme ještě omytou bazalku a nakrájenou kapii, lžíci smetany. Ještě jednou prošleháme na hustou pěnu, kterou vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout.
- 2Lžící na zmrzlinu pokládáme kopečky pěny na dezertní talířky. Ozdobíme plátky rajčat a listy hlávkového salátu, přidáme kopeček másla a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.