Rybí polévka s artyčoky

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
26 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
45 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykucháme ropušnici, odřízneme hlavu, vyřežeme plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme. Oloupeme cibuli, očistíme celer a připravenou zeleninu opláchneme.
  • 2
    Do hrnce vhodíme uschovanou rybí hlavu, páteř a odřezky, přidáme omytý tymián, bobkový list, mrkev a celer, vše zalijeme 1 1 vody, přilijeme bílé víno a přidáme špetku soli. Přivedeme vodu k varu, sbíráme pěnu a vše vaříme na mírném plameni cca 30 minut. Vývar scedíme.
  • 3
    Mezitím omyjeme plátek z mořského ďasa a pokrájíme na kusy. Vykucháme olihně, stáhneme kůže, omyjeme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko a omyjeme je. Odřízneme z artyčoků stonek, vnější listy a hroty, rozkrojíme na poloviny, odstraníme chmýří, pokrájíme na plátky a dáme do mísy se studenou vodou, okyselenou citronovou šťávou.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a smažíme 2-3 minuty za občasného zamíchání scezené plátky artyčoků. Přidáme kousky rybího masa z ropušnice a mořského ďasa, pokrájené olihně a vše smažíme 2 minuty. Ryby zalijeme připraveným rybím vývarem a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. V polovině doby vaření přidáme garnátky. Polévku podáváme horkou, posypanou omytou a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.