Rybí polévka s chřestem a smetanou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužek česneku utřeme, fenykl nasekáme na kousky. Rajčata a chřest nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na rozpáleném tuku osmahneme kousky fenyklu s česnekem. Na pánev přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, vše zalijeme rybím vývarem a pod pokličkou vaříme 20 minut. Poté přidáme plátky tresky a mořského jazyka, povaříme 5 minut a odstavíme od ohně a necháme mírně vychladnout. Potom směs rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme do něj zpátky polévku a přimícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme 5 minut.
  • 3
    Polévku dochutíme solí a pepřem a na talířích ozdobíme kysanou smetanou a plátky uzeného lososa. Polévku podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.