Rybí polévka s chřestem a smetanou
55 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 450gramůRajčata
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůChřest zelený
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 450gramůTreska aljašská
- 150mililitrůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1litrVývar rybí
- 900gramůMořský jazyk
- 30gramůLosos uzený
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Stroužek česneku utřeme, fenykl nasekáme na kousky. Rajčata a chřest nakrájíme na kousky.
- 2Na rozpáleném tuku osmahneme kousky fenyklu s česnekem. Na pánev přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, vše zalijeme rybím vývarem a pod pokličkou vaříme 20 minut. Poté přidáme plátky tresky a mořského jazyka, povaříme 5 minut a odstavíme od ohně a necháme mírně vychladnout. Potom směs rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme do něj zpátky polévku a přimícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme 5 minut.
- 3Polévku dochutíme solí a pepřem a na talířích ozdobíme kysanou smetanou a plátky uzeného lososa. Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.