Rybí polévka s rajčaty a fenyklem
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaFenykl obecný
- 500mililitrůVývar rybí
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůBrambory rané
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 450gramůTreska aljašská
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Smažíme ještě 5 minut a přidáme fenykl. Po 1/2 minutě vmícháme vývar, rajčata, víno a omyté, neoloupané brambory nakrájené na kostičky. Vše zvolna povaříme asi 15 minut.
- 2Nakonec do polévky vložíme očištěné, na dílky nakrájené porce tresky. Přisypeme nasekanou petrželku, krátce povaříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.