Rybí polévka s vínem
50 min.
Ingredience
- 600gramůMakrela obecná
- 1000mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůJíška instantní
- 120gramůChléb toastový
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu vcelku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Rybu vyjmeme, maso obereme, pokrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Hlavu s kostrou vyhodíme. Polévku ochutíme vínem Madeira, zahustíme jíškou, přidáme kousek másla, chvilku povaříme a můžeme podávat.
- 2Tato polévka výborně chutná s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.