Rybí polévka se žampiony
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2litryVývar rybí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCeler bulvový
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůVnitřnosti z kaprů
- 1špetkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nasekáme a zpěníme v hrnci na másle. Přidáme očištěnou, najemno nastrouhanou mrkev s celerem a krátce osmahneme. Zasypeme moukou a za stálého míchání zalijeme vychladlým, osoleným rybím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 10 minut.
- 2Potom přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a ještě 5 minut povaříme. Nakonec přidáme uvařené, umixované rybí maso (vnitřnosti), polévku prohřejeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.