Rybí pomazánka s jogurtem
30 min.
Ingredience
- 0,5decilitrVoda pitná
- 150gramůFilé rybí
- 60gramůCeler bulvový
- 100gramůJablka
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůJogurt nízkotučný
- 35gramůMajonéza light
- 3gramyPepř černý mletý
- 7gramůSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rybí file vložíme do kastrůlku, podlijeme troškou vody, zakryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Dbáme, aby se tekutina úplně odpařila. Překlopíme do misky a necháme vychladnout.
- 2Očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle, jablko oloupeme, rozkrojíme, vydlábneme jádřinec a zbytek nastrouháme nahrubo. Celer s jablkem přidáme k rybímu masu, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme nízkotučný bílý jogurt, trochu nízkotučné majonézy, dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme uležet.
- 3Tato pomazánka je vhodná při redukční dietě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.