Rybí pomazánka z Valašska
20 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŠalotka
- 2kusyOkurky
- 2lžíceHrášek
- 1kusKapie
- 2,5lžíceHellmann's Majonéza originál
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené filé necháme vychladnout, potom pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy.
- 2Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), pak je oloupeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou šalotku a sladkokyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sterilovaný zelený hrášek a nakládanou sladkokyselou kapií scedíme a necháme odkapat. Kapií nakrájíme na proužky, které použijeme na ozdobení.
- 3Do mísy k rybímu filé přidáme majonézu Hellmans, tavený sýr, šalotku, okurky a vajíčka. Vše promícháme, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr s petrželkou a hrášek.
- 4Pomazánku zdobíme proužky kapie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.