Rybí ragú s kari kořením
35 min.
Ingredience
- 700gramůFilé rybí
- 100gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
666 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté filé nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme kari kořením. Na pánvi na másle osmažíme kousky po všech stranách dozlatova a vyjmeme.
- 2Ve výpeku osmažíme oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, vyjmeme a rozložíme na kousky filé. Zbylý tuk zalijeme smetanou, vmícháme hladkou mouku a metlou rozšleháme. Omáčku povaříme asi 10 minut do zhoustnutí a podle chuti osolíme.
- 3Do omáčky vložíme opečené filé s cibulí a jen prohřejeme.
- 4Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.