Rybí ražniči
30 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 4kusyRajčata
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej stolní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 2lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
986 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytého kapra částečně vykostíme, osušíme a nakrájíme na kousky. Opepříme je, potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a napícháme je střídavě s kousky ryby na kovové tyče. Opékáme nad vyšší vrstvou žhavého popela asi 8 minut. Při opékání potíráme ražniči máslem, ke konci pečení kečupem. Solíme hotové.
- 3Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.