Rybí salát s jogurtem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filety nakrájíme na velké pláty, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Máslo vložíme do skleněné misky v mikrovlnné troubě a po dobu necelé 1 minuty zahřejeme. Potom do másla položíme nakrájené filety, přiklopíme víkem a dusíme další 4 minuty. Hotové file vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, studené nakrájíme na vhodné salátové kousky.
  • 2
    Do salátové mísy položíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, na struhadle nastrouhanou mrkev, hrášek scedíme a přisypeme do mísy, vše dobře zamícháme, přidáme jogurt, tatarskou omáčku, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme ještě citronovou šťávou a znovu zamícháme.
  • 3
    Připravený salát porcujeme na mělké talíře, anebo do salátových misek a navrch každého salátu položíme vychlazené ryby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.