Rybí salát s jogurtem
25 min.
Ingredience
- 400gramůMořská štika - filety
- 1kusCitrony
- 2kusyMrkev kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůOmáčka tatarská
- 1lžičkaSůl
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůJogurt bílý
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety nakrájíme na velké pláty, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Máslo vložíme do skleněné misky v mikrovlnné troubě a po dobu necelé 1 minuty zahřejeme. Potom do másla položíme nakrájené filety, přiklopíme víkem a dusíme další 4 minuty. Hotové file vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, studené nakrájíme na vhodné salátové kousky.
- 2Do salátové mísy položíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, na struhadle nastrouhanou mrkev, hrášek scedíme a přisypeme do mísy, vše dobře zamícháme, přidáme jogurt, tatarskou omáčku, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme ještě citronovou šťávou a znovu zamícháme.
- 3Připravený salát porcujeme na mělké talíře, anebo do salátových misek a navrch každého salátu položíme vychlazené ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.