Rybí salát s majonézou
30 min.
Ingredience
- Na majonézu
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1šálekOlej rostlinný
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,02decilitrWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5šálekCitronová šťáva
- 500gramůFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
67 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Osolené rybí filé udusíme do měkka ve vlastní šťávě a necháme vychladnout.
- 2Mezitím připravíme majonézu. Osolené žloutky za stálého přikapávání oleje řádně mícháme. Poté okyselíme, dochutíme kořením, v případě potřeby mírně osladíme.
- 3Vychladlé filé nakrájíme na jemno přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka s celerem.
- 4Salát na povrchu ozdobíme syrovou zeleninou a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.