Rybí salát s mangem a zázvorem
40 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 600gramůFilé rybí
- 1kusMango
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrLimetková šťáva
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžíceOlej sójový
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKokos strouhaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Celé listy salátu opláchneme a několik jich dáme do pařáku do hrnce. Na listy položíme rybí filé a v páře necháme vařit 5 až 10 minut.
- 2Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky.
- 3Papriky rozpůlíme podélně, zbavíme semen, umyjeme a nakrájíme na nudličky.
- 4Zálivku připravíme rozmícháním limetové šťávy a kůry, zázvoru, kari a pepře, balzamicového octa, sojového oleje a smetany.
- 5Do hluboké mísy vložíme zbývající neuvařené listy salátu a na ně dáme na kousky rozdělené rybí filé, mango a papriky. Vše pokapeme zálivkou a posypeme opraženým strouhaným kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.