Rybí škvarky
35 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
39 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
65 mg
Vápník
103 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchaného, očištěného a omytého kapra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Maso osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
- 2Obalené plátky zprudka smažíme na pánvi na sádle dokřupava. Správně usmažené škvarky při dopadu na talíř zazvoní.
- 3Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.