Rybí šňůra
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůSmetana sójová
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceKopr čerstvý
- 400gramůLosos - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůVývar rybí
- 400gramůMořský jazyk
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
670 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z mořského jazyka a lososa nakrájíme podélně na proužky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme. Proužky napichujeme po dvou na párátka, vždy jeden stočený plátek lososa a mořského jazyka.
- 2Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli podusíme na másle, zalijeme vývarem a zvolna dusíme několik minut. Přidáme připravené ryby a vaříme 6 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Do vývaru vmícháme smetanu, špetku šafránu a povaříme do husta. Nakonec omáčku osolíme a přidáme jemně nasekaný kopr.
- 4Rybí šňůrky na talíři omáčkou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.