Rybí špíz se zelenými bylinkami

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
403 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 30 minut do studené vody namočíme 8 špejlí (při grilování se potom nespálí), do horké vody vložíme na 10 minut bobkové listy (aby změkly a daly se napichovat).
  • 2
    Na namočené špejle postupně napichujeme 5 rybích kostek (z pevných rybích řízků, cca 3 x 3 cm), bobkový list a kousky červené cibule, postup opakujeme. Když máme všechny suroviny napíchané na špejle, vložíme je do mělké misky a potřeme marinádou. Na marinádu smícháme olej s citronovou kůrou a šťávou, česnekovou solí, sušenou petrželovou natí, jemně nasekanou čerstvou pažitkou, nadrobno nakrájenými kapary a černým pepřem. Špízy potřené marinádou zakryjeme potravinářskou fólií a v ledničce necháme odležet cca 10 - 15 minut.
  • 3
    Špízy opékáme 5 až 6 minut na grilu nebo grilovací pánvi, průběžně je obracíme, aby se nepřipálily. Nakonec je ozdobíme nakrájeným citronem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.