Rybí špíz se zelenými bylinkami
15 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule červená
- 1kusCitrony
- 1lžíceBobkový list
- 1lžičkaCitronová kůra
- 800gramůCejn velký
- 0,5lžičkaSůl česneková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
403 mg
Postup přípravy
- 1Na 30 minut do studené vody namočíme 8 špejlí (při grilování se potom nespálí), do horké vody vložíme na 10 minut bobkové listy (aby změkly a daly se napichovat).
- 2Na namočené špejle postupně napichujeme 5 rybích kostek (z pevných rybích řízků, cca 3 x 3 cm), bobkový list a kousky červené cibule, postup opakujeme. Když máme všechny suroviny napíchané na špejle, vložíme je do mělké misky a potřeme marinádou. Na marinádu smícháme olej s citronovou kůrou a šťávou, česnekovou solí, sušenou petrželovou natí, jemně nasekanou čerstvou pažitkou, nadrobno nakrájenými kapary a černým pepřem. Špízy potřené marinádou zakryjeme potravinářskou fólií a v ledničce necháme odležet cca 10 - 15 minut.
- 3Špízy opékáme 5 až 6 minut na grilu nebo grilovací pánvi, průběžně je obracíme, aby se nepřipálily. Nakonec je ozdobíme nakrájeným citronem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.