Rybí tažín se šafránem a mandlemi
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 7gramůŠafrán
- 600mililitrůVývar rybí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceRajčatové pyré
- 10kusůRajčata Cherry
- 2lžíceMandle mleté
- 2lžícePomerančová kůra
- 1lžíceMed včelí
- 700gramůTreska filety
- 200gramůKuskus
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vývar zahřejeme (pokud nemáme rybí, můžeme použít i kuřecí) a hodíme do něj šafrán. Dáme stranou.
- 2Cibuli nasekáme na jemno a smažíme na oleji doměkka. Přidáme česnek, zázvor a nasekanou chilli papričku a pár minut smažíme. Poté přidáme i kmín, koriandr a skořici i rajčatové pyré. Krátce osmahneme a přidáme i přepůlená cherry rajčata a mandle, pomerančovou šťávu a kůru, med, vývar se šafránem a přivedeme k varu.
- 3Vaříme 10 minut odkryté a poté přidáme rybu nakrájenou na větší kousky. Dusíme 2-3 minuty.
- 4Podáváme s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.