Rybí vývar s vanilkou podle Ramsaye
110 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2stroužkyČesnek
- 2kilogramyRybí kosti
- 300mililitrůVíno bílé
- 3litryVoda pitná
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 10kusůPepř bílý
- 1kusCitrony
- 2kusyVanilkový lusk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kusy pokrájíme velký pórek, fenyklovou hlízu, oloupanou cibuli, řapík celeru a oloupané stroužky česneku, citron rozkrájíme na kolečka.
- 2Pokrájenou zeleninu i s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej a zvolna opékáme asi 10 minut. Přidáme kosti z bílých ryb, přilijeme bílé víno a tekutinu vyvaříme na třetinu. Zalijeme vodou, přidáme kuličky bílého pepře, snítku tymiánu, bobkový list a uvedeme do varu. Přidáme citron i vanilkové lusky, vaříme zvolna 20 minut. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě odebíráme, hotový vývar odstavíme, 5 minut necháme stát, poté přecedíme. Uložený v chladničce ho můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce až 1 měsíc. Chceme-li mít vývar obyčejný, vynecháme vanilku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.