Rybí vývar z Trinidadu

100 min.
Jamajka

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z jedné limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, druhou si necháme k podávání.
  • 2
    Z obou citronů vymačkáme šťávu.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky.
  • 4
    Smícháme limetkovou a citronovou šťávu a kůru z limetky a nalijeme do do talíře dostatečně velkého tak, aby se na něj vešly ryby v jedné vrstvě. Poté ryby omočíme z obou stran.
  • 5
    Tymián utřeme v hmoždíři se solí a pepřem na pastu. Tou potřeme rybí filety. Přelijeme rumem a otočíme. Necháme hodinu marinovat.
  • 6
    Rýži basmati vaříme podle návodu.
  • 7
    Cibulové kroužky opékáme na oleji 4-5 minut. Poté přidáme koriandr, utřený česnek, rajčata a cukr a ještě 4 minuty opékáme. Přidáme i rybí filety – bez marinády. Poté zalijeme marinádou a přidáme 3 lžíce vody. 6-8 minut podusíme.
  • 8
    Podáváme s rýží a se skrojky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.