Rybí vývar z Trinidadu
100 min.
Ingredience
- 2kusyLimetka
- 2kusyCitrony
- 200gramůTreska filety
- 30gramůTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžíceRum
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyRajčata
- 2lžičkyCukr muscovado
- 200gramůRýže Basmati
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z jedné limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, druhou si necháme k podávání.
- 2Z obou citronů vymačkáme šťávu.
- 3Cibuli nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky.
- 4Smícháme limetkovou a citronovou šťávu a kůru z limetky a nalijeme do do talíře dostatečně velkého tak, aby se na něj vešly ryby v jedné vrstvě. Poté ryby omočíme z obou stran.
- 5Tymián utřeme v hmoždíři se solí a pepřem na pastu. Tou potřeme rybí filety. Přelijeme rumem a otočíme. Necháme hodinu marinovat.
- 6Rýži basmati vaříme podle návodu.
- 7Cibulové kroužky opékáme na oleji 4-5 minut. Poté přidáme koriandr, utřený česnek, rajčata a cukr a ještě 4 minuty opékáme. Přidáme i rybí filety – bez marinády. Poté zalijeme marinádou a přidáme 3 lžíce vody. 6-8 minut podusíme.
- 8Podáváme s rýží a se skrojky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.