Rybí závin z úhoře
70 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
- 200gramůSalát okurkový
- 500gramůÚhoř říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Úhoře vykucháme a maso nakrájíme na nudličky. Šalotku pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky úhoře, plátky žampionů a cibuli, pozvolna smažíme, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
- 3Na vále vyválíme plát listového těsta, ořízneme ho na obdélník, na těsto po celé ploše rozprostřeme směs z pánve, zavineme, konce těsta spojíme, závin pomažeme rozkvedlaným vejcem a dáme na vymazaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 20-25 minut.
- 4Hotový závin naporcujeme a podáváme s okurkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.