Rybí závitky s žampiony
55 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 120gramůCibule
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 10gramůEstragon
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme polovinu másla, vložíme nakrájenou cibuli, žampiony a 5 minut podusíme.
- 2Plátky ryby zatočíme, klademe je do vymazané zapékací misky a naplníme houbovou směsí.
- 3Zalijeme vínem, přidáme estragon, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme fólií a pečeme 15-25 minut v předehřáté troubě při 180°C, až je ryba dobře propečená.
- 4Závitky vyjmeme a dále udržujeme teplé. Výpek přelijeme do hrnce a asi 3 minuty vaříme, až se svaří na polovinu. Přidáme smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.