Rybíz jako brusinky
30 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 1kilogramRybíz červený
- Nálev
- 2,5decilitryVoda pitná
- 3kusySkořice celá
- 3kusyHřebíček
- 65gramůCukr krupice
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Zralý červený rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu. Rybíz přelijeme 1 l vroucí vody a necháme ho okapat. Poté ho dáme do hrnce. V míse si rozmícháme 1/4 l vody s 65 g cukru. Když je cukr rozpuštěný, přilijeme 1/4 l octa a nálevem zalijeme rybíz. Ještě přidáme celou skořici, 3 hřebíčky a při mírné teplotě rybíz vaříme 10 minut.
- 2Horkou směs dáme do menších suchých sklenic, dobře je uzavřeme patentovými uzávěry, sklenice převrátíme, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Takto uvařený rybízový kompot použijeme místo brusinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.