Rybízová houska
20 min.
Ingredience
- 2kusycelozrnna houska
- 80gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 40gramůSýr čerstvý bez tuku
- 200gramůRybíz červený
- 1lžíceStolní sladidlo Sladký polibek
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Metličkami rozmícháme tvaroh a čerstvý sýr do krémové hmoty. (Můžeme přidat minerálku obsahující kyselinu uhličitou, ale není to nutné.) Vyškrábeme vanilkový lusk a vmícháme do sýrovo-tvarohové hmoty.
- 2Omyjeme a přebereme rybíz (zmrazený necháme rozmrazit). Několik kuliček si odložíme a zbytek rozmixujeme mixérem, nebo rozmačkáme vidličkou. Můžeme dochutit tekutým sladidlem.
- 3Rozpůlíme housky, rybízovou hmotu si rozdělíme na půlky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.