Rybízovo-jablečný koláč
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůHrozinky
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 0,5kusCitrony
- 500gramůBrambory
- 220gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 5lžicMarmeláda rybízová
- 50gramůCukr krupice
- 2lžíceOřechy vlašské
- 500gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvaříme brambory den předem a hned oloupeme.
- 2Druhý den je nastrouháme.
- 3Jablka oloupeme, vyndáme jadřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- 4Mouku, heru, sůl a cukr smícháme, přidáme žloutek a brambory.
- 5Zpracujeme těsto a rozdělíme na dva stejné díly.
- 6Jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy.
- 7Na těsto dáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, potřeme marmeládou, přidáme rozinky a ořechy.
- 8Potřeme bílkem okraje, přiložíme druhý plát těsta a přitiskneme ho na okraji.
- 9Potřeme povrch koláče bílkem a při 160 stupních pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.