Rybízovo-jablečný koláč

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slupce uvaříme brambory den předem a hned oloupeme.
  • 2
    Druhý den je nastrouháme.
  • 3
    Jablka oloupeme, vyndáme jadřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Mouku, heru, sůl a cukr smícháme, přidáme žloutek a brambory.
  • 5
    Zpracujeme těsto a rozdělíme na dva stejné díly.
  • 6
    Jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy.
  • 7
    Na těsto dáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, potřeme marmeládou, přidáme rozinky a ořechy.
  • 8
    Potřeme bílkem okraje, přiložíme druhý plát těsta a přitiskneme ho na okraji.
  • 9
    Potřeme povrch koláče bílkem a při 160 stupních pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.